Станислава Армутлиева се отказала да е министър на културата в кабинета 7/8

Станислава Армутлиева се отказала да е министър на културата в кабинета 7/8

Станислава Армутлиева, която в понеделник бе предложена от шоумена Слави Трифонов за министър на културата в проектокабинета му, се е отказала от поста. Това се разбра от неин пост в социалните мрежи.

От понеделник насам в социалните мрежи започна подписка срещу кандидатурата на Армутлиева, която е подписана от над 4 700 души.

Сега тя пише, че още във вторник е размислила и е отказала поста, но за решението ѝ се разбира едва сега. Преди ден Трифонов обяви, че оттегля предизвикалата противоречиви реакции номинация на Николай Василев за министър-председател и ще ревизира предложения състав на правителство.

Бе обявена и пресконференция за петък, но още преди нея се разбра, че един от "ревизираните" министри ще е Армутлиева. "Благодаря на Слави и екипа му за доверието и честта, която ми оказаха. Ще съм на линия да помагам и на тях, и на всички онези, които приемат предизвикателството да бъдат двигатели на промяната и които счетат, че имат нужда от моя капацитет, колкото и както го видят и преценят", написа тя в дълъг статус в социалната мрежа.

Тя казва още, че на нея за финансов и за икономически министър са ѝ били представени различни имена от обявените на Мария Бойчинова и на Любомир Дацов, "но да кажем, че това е "малко" несъответствие още на старта".

Решението на Слави Трифонов да оттегли кандидатурата на Василев и да ревизира предложения състав на правителство дойде, след като всички партии, без запазилата мълчание ДПС, обявиха, че няма да подкрепят първоначалния вариант на кабинет.

Споделяне

Още по темата

Още от Предсрочни избори

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?