Станков нареди дисциплинарно уволнение за сержанта, арестуван за стрелба във Видин

Министърът на правосъдието Антон Станков е наредил на директора на Главна дирекция "Охрана" към Министерството на правосъдието подп. Станислав Стефанов, незабавно да бъде предложен за дисциплинарно уволнение служителят на дирекцията сержант Владислав Костов. Той бе арестуван заради участие в престрелка във Видин предната нощ. Министър Станков е разпоредил в най-кратък срок да бъде приключено дисциплинарното производство срещу сержант Костов.

26-годишният сержант от София, бе задържан около 2.30 часа в сряда след престрелка на главен път Е-79. В него е било служебното му оръжие и служебната карта, уточниха от полицията. Той е управлявал лек автомобил "Фолксфаген", със софийска регистрация, от който маскираният гражданин на Иран Садег Л. стрелял с 9-милиметров пистолет по двама криминално проявени жители на Видин - братята Веселин и Мирослав Найденови, пътуващи с лек автомобил "Форд".

Владислав Костов е назначен в дирекцията при създаването ѝ в началото на 2003 г., когато са направени проверки за всички служители и нередности за Костов не са открити, уточняват от министерство на правосъдието.

Сержант Костов е оръжейник и домакин на Главна дирекция "Охрана", преди това е работил в следствените арести. В момента на задържането е бил в болнични.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?