Стара Загора е кандидат за европейски град на спорта’ 2017

Стара Загора е кандидат за европейски град на спорта’ 2017

Стара Загора се е включила официално в надпреварата за европейски град на спорта за 2017 година, съобщи ресорният зам.-кмет Красимира Чахова в четвъртък.
 
До края на юни общината ще изготви спортната програма и обектите, на които ще се проведе тя, за да впечатли журито. Тричленна комисия ще пристигне на място, за да ги огледа и да прецени потенциала на града, в конкуренция с другите кандидати, които до момента не са известни. Изборът на европейските градове на спорта ще стане ясен през ноември.

През 2017 г. за европейска столица на спорта е избрана Марсилия, която победи София, а българската столица взе титлата за 2018 г.

От община Стара Загора припомнят, че в последните няколко години са вложени над 10 млн. лв. в подобряване на спортната инфраструктура на града. Общинският бюджет за 2016 г. предвижда 1.4 млн. лв. да се вложат в поддръжка, ремонт и експлоатация на материалната база за масов спорт, материално-техническото обезпечаване на общинската спортна програма, учебно-тренировъчната дейност на спортните клубове, както и за организиране и провеждане на спортни мероприятия.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?