"Старбъкс" предприема преструктуриране и съкращения

Компанията има над 28 000 кафенета в 75 страни

"Старбъкс" предприема преструктуриране и съкращения

Американската верига от кафенета "Старбъкс" (Starbucks) планира мащабно преструктуриране, включително освобождаване на някои служители на ръководни длъжности. Това съобщи американският телевизионен канал "Фокс бизнес", като се позова на вътрешнофирмен документ от главния изпълнителен директор Кевин Джонсън, предаде БТА.

От следващата седмица и през ноември ще има промени в ръководството, казва Джонсън в имейл до служителите си. Той посочва, че това се случва на фона на развитието на екипите в организацията що се отнася до мащаби и цели.

Ще бъдат направени някои значителни промени в ръководните роли и в това как са структурирани някои функционални групи, разяснява Джонсън.

Съкращенията няма да засегнат служителите в търговията на дребно, научи "Фокс бизнес".

"Старбъкс" преминава през преходен период и във висшето си ръководство на компанията.

Хауърд Шулц, благодарение на когото компанията се превърна в гигант сред кафе веригите, се оттегли от поста председател на съвета на директорите през юни. Постът му е зает от Майрън Улман, бивш ръководител на американската верига от магазини Джей Си Пени (J.C. Penney).

"Старбъкс" е основана през 1971 г., а днес има над 28 000 кафенета ресторанта в 75 страни. Централата на компанията се намира в американския град Сиатъл.

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?