Старейшините на ГЕРБ благодарни на "истинския строител на нова България"

Бойко Борисов: Мен ще ме забравите, магистралите и мостовете ще си останат

Бойко Борисов, сн. БГНЕС

Благодарности към "човека, който е един истински строител на нова България, изключително достоен човек, който с апостолски труд изгради структурите на нашата партия ГЕРБ", изказа в неделя на общото си събрание организацията Старейшините на ГЕРБ (СГЕРБ), която бе създадена през 2008 г., за да подпомага включването на хората в зряла възраст в обществено-политическия, икономическия и културния живот на България.

"Мен ще ме забравите, магистралите и мостовете ще си останат", коментира пред журналисти по-късно премиерът Бойко Борисов в отговор на благодарностите на Старейшините. "Това, което строим в момента, е в полза само на хора. Десетилетия наред българите ще го ползват. От столичното метро, до магистралите, жп линиите, пречиствателните станции, административното обслужване, мостовете, естакадите ще ползват всички българи десетилетия наред", заяви Борисов.

 

Той не пропусна отново да обвини предишните две правителства в "калпаво" управление, заради което на държавата ѝ се налага непрекъснато да погасява "борчове" и да ремонтира конструкции, оставени от предишните управляващи. Откривайки база за ремонт на техническо обслужване на самолети на „Луфтханза Техник София“, в която участва "Химимпорт", Борисов даде пример с летищата в София и Пловдив, за които били необходими допълнителни инвестиции.

 

Преди това председателят на СГЕРБ Николай Андреев при отчета на работата си изрази "дълбока признателност към председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-председателя на партията Цветан Цветанов". "Благодарим за доверието, което ни гласуват. Неоценима е помощта за изграждането на Старейшините на ГЕРБ", заяви Андреев. По-късно той бе преизбран на поста и очерта основните насоки на бъдещата работа на Старейшините.

 

Сред тях е "да приобщаваме все повече съграждани към идеите и програмите на политическа партия ГЕРБ, с оглед спечелване на следващите парламентарни избори и осигуряване на абсолютно мнозинство в следващия парламент. Другата задача пред организацията е да провежда разяснителна дейност по отношение на политиката на правителството. "Да не отказвате поисканите ви от по-младата генерация съвети, да споделяте натрупания опит с всички, които се нуждаят от него”, препоръча Андреев на членовете на организацията, цитиран от "Фокус".

 

По думите му приоритет на ГЕРБ е да се раждат повече деца. "Младежкото ГЕРБ заяви, че до юли 2012 г. са се родили над 500 бебета на нейни членове. Броят на родените през същия период внучета на старейшините е още по-голям”, похвали се Андреев.

 

Старейшините бяха поздравени от софийския кмет Йорданка Фандъкова, която препоръча на групата на ГЕРБ в Столичната община да работи по-тясно със СГЕРБ. "Предстоят тежки избори. Чухме заканата на опозицията, можете да помогнете да си сътрудничим и с групата на ГЕРБ в СОС и с районните кметове. Не мога да позволя в години, в които има най-силна политика към децата, строим с невиждани темпове детски градини, опозицията да ни критикува в тази наша дейност”, заяви Фандъкова.

 

"Тези, които днес критикуват политиката на кмета на София и на Столична община, бяха основните лица и партии, които разграбиха София", заяви от своя страна заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в защита на Фандъкова, която през седмицата отнесе редица критики заради намерението на Столичната община да плати многократно по-висока от реалната лихва за прекратяване на концесионния договор за16 автобусни линии с фирмата – спонсор на ГЕРБ, +Карат С".

 

"До 2005 г. бяха разпродадени и разграбени над 40 детски градини. Те не функционираха и минаха в ръцете на определени кръгове. Призивите, които сте създавали, са да градим и да надграждаме", обърна се към шефът на МВР към Старейшините. "Това правим от ГЕРБ. От 2005 г. успяхме и вече има изградени над 40 нови детски градини – това е разликата", заяви Цветанов.

Споделяне

Още от България