“Старфудс“ инвестира в нови машини за пакетиране на ядките си

“Старфудс“ инвестира в нови машини за пакетиране на ядките си

Инвестиция от 500 хил. лв. в машини за пакетиране на ядки, при което продуктът остава по-дълго време годен за консумация, вложи производителят на ядки и семки “Пенелопа“ –компанията “Старфудс България“, която е част от групата на PepsiCo.

Опаковка от специално фолио създава защитна среда на ядките и те са предпазени за по-дълго време от гранясване, които обикновено става седмица след изпичането им, както и от отделянето на вредните алфатоксини, които предизвикват неприятния мирис и вкус на ядките, обясняват от дружеството.

Въпреки, че този тип опаковка е с около 50% по-скъпа от обикновената и изисква специални пакетиращи машини, производителите съобщават, че няма да променят цените на основните си продукти.

Компанията съветва след отварянето си, ядките да се съхраняват в хладилник или фризер. На стайна температура те могат да издържат не повече от месец и то при условие, че са защитени от светлина. След това е най-добре да се сложат в хладилник, където ще се съхранят до пет месеца, а във фризер – около година.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?