Старозагорската болница отново е на път да остане без парно

Старозагорската болница отново е на път да остане без парно

Многопрофилната болница "Проф. д-р Стоян Киркович" отново може да остане без отопление, ако не бъдат покрити дължимите над 210 хил. лева за природен газ. Това предупредиха от компанията доставчик на синьо гориво на здравното заведение "Овергаз Изток".

"Ако натрупаните задължения не бъдат изплатени през следващите дни, компанията ще бъде принудена да спре доставката на синьо гориво за здравното заведение на 15-ти януари 2015. До тази мярка се стига, след като през последните три зимни месеца лечебното заведение продължи да трупа задължения към газовото дружество", обясниха от "Овергаз".

През април 2014 години задълженията на болницата за природен газ бяха над 130 000 лева и топлоподаването беше спряно.

След поредица от разговори с ръководството на здравното заведение и с местната власт част от сумата беше изплатена и доставките на газ възобновени. Заради това, че пациентите на болницата бяха оставени на студено, здравният министър Петър Москов смени ръководството на лечебното заведение.

От ноември насам обаче плащането на задълженията отново е спряло и сумата отново започва да нараства.

Предстои начисляването на плащанията за януари и февруари, с което задълженията ще се увеличат на 300 хиляди лева.

От компанията коментираха, че са наясно със затрудненото финансово състояние на болницата, но нямат ресурс да продължат да я кредитират за своя сметка.

Наскоро заради дългове към газовото дружество беше спряно и топлоподаването в болницата в Ловеч, но след преговори с участието на здравното министерство бе възстановено.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?