Стартира нов образователен сайт на просветното министерство

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще разговаря с ученици в интернет всеки месец на новия образователен сайт http://www.e-edu.bg/, който вече е активиран. Сайтът беше представен пред журналисти в сряда.

Интернет-страницата е направена в рамките на инициативата на Министерството на образованието и науката (МОН) "2006 - година на е-образованието". Тя съдържа секции с информация за инициативата за ученици и учители.

В секцията за ученици са публикувани три теста, с които те ще могат да проверяват знанията си за компютри. Поместени са и два вида уроци за използването на интернет в обучението.

В отделна рубрика учениците могат да изпращат идеите и предложенията си за развитието на образованието. Писмата им ще се публикуват веднъж седмично, а предложенията ще се обобщават.

Чрез сайта учителите ще могат да изпращат въпроси, които смятат за подходящи за оценка на знанията на учениците. Екипът на министерството ще обработва въпросите и ще ги публикува на сайта.

Отделна рубрика обяснява основните понятия в електронното обучение. Предвидена е и секция за електронни новини.

През май ще са готови първите електронни учебници, каза министър Вълчев. Те ще бъдат публикувани на Националния образователен портал, който се очаква да бъде готов в началото на юни. Министърът увери, че през следващата учебна година ще има електронни курсове почти по всички предмети.

Още от България

Какво може да се очаква от новия председател на антикорупционната комисия?