Стартира нов образователен сайт на просветното министерство

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще разговаря с ученици в интернет всеки месец на новия образователен сайт http://www.e-edu.bg/, който вече е активиран. Сайтът беше представен пред журналисти в сряда.

Интернет-страницата е направена в рамките на инициативата на Министерството на образованието и науката (МОН) "2006 - година на е-образованието". Тя съдържа секции с информация за инициативата за ученици и учители.

В секцията за ученици са публикувани три теста, с които те ще могат да проверяват знанията си за компютри. Поместени са и два вида уроци за използването на интернет в обучението.

В отделна рубрика учениците могат да изпращат идеите и предложенията си за развитието на образованието. Писмата им ще се публикуват веднъж седмично, а предложенията ще се обобщават.

Чрез сайта учителите ще могат да изпращат въпроси, които смятат за подходящи за оценка на знанията на учениците. Екипът на министерството ще обработва въпросите и ще ги публикува на сайта.

Отделна рубрика обяснява основните понятия в електронното обучение. Предвидена е и секция за електронни новини.

През май ще са готови първите електронни учебници, каза министър Вълчев. Те ще бъдат публикувани на Националния образователен портал, който се очаква да бъде готов в началото на юни. Министърът увери, че през следващата учебна година ще има електронни курсове почти по всички предмети.

Още от България