Статистическата грешка в ГЕРБ: На 3000 ръководни кадри 5% са проблемни

Статистическата грешка в ГЕРБ: На 3000 ръководни кадри 5% са проблемни

"ГЕРБ има 1200-1300 общински съветници, стотици кметове, зам.-кметове, областни управители, зам.-областни управители, депутати, министри. Това са 3000-4000 човека. Ще му дам на г-н Трифонов една химикалка да напише имената на 3-4 човека и да се подпише, че няма да го издънят. Статистическата грешка дава, че поне 5% на 3000 са проблемни". Така коментира лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов политическата заявка на водещия на "Шоуто на Слави” и скандалите с кадри на управляващата партия.

Премиерът отговори и на "забележката" на Трифонов да събира "качествени" хора, защото явно смятал, че в управлението са некачествени. "Аз мога да кажа, че има некачествени хора в шоуто му", каза Борисов.

След което се дистанцира и от "Суджукгейт", и от бившия шеф на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков.

Той каза, че не познава Влайков, "но това не ни прави невинни, след като е попаднал в нашата листа”. По думите му след предишното отстраняване на Влайков местните организации ходатайствали пред зам.-председател на партията с мотива, че се бил поправил.

Преди седмица във Виноградец бе убит собственик на заведение с пистолета на Влайков.

Веднага след това Борисов заяви, че "въобще не иска да чува” за друг скандален кадър на ГЕРБ – депутата Живко Мартинов, станал известен покрай "Суджукгейт”.

Премиерът допълни, че много пъти са използвали името му без негово знание, но с помощта на Фейсбук сигналите за злоупотреби стигат до него, а от там – в някои случаи и до ДАНС. "Когато се залови такъв човек, незабавно трябва да бъде отстранен и вкаран в съдебен процес”, подчерта премиерът. И допълни: "Със страдание чувам за всяка нова партия, събира се една мръсна пяна, да се очистиш от нея не е лесно".

По темата с протестите в МВР и исканията за по-високи заплати и по-добри условия на труд, Бойко Борисов предпочете да спести директните отговори извън това, че "естествено” иска работещите в сектора да получават по-добри заплати. Премиерът не отговори и на въпроса дали на пожарникарите се е наложило да си купят оборудване, дарено от Канада.

За новата група за отвличания Борисов също нито потвърди, нито отрече, че има връзка между нея и арестите, извършени през уикенда. По думите му е била разбита "сериозна група”, като МВР и прокуратурата дооформят документацията по разследването и утре ще бъде обявен резултатът. Заловените се занимавали "с всичкото, което може да ви мине през акъла, сериозни хора”.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?