Стефан Данаилов: Генерал Радев е малко катил

"Как ще управляваме с ДПС, не се знае кой ще влезе в парламента“, каза актьорът

"Генералът (бел.ред. Румен Радев) пада малко катил. Той не е от тия дето казват "Да, да добре". Подлага всичко на съмнение и това е много хубаво. Ген. Румен Радев не е руска кандидатура. Иначе аз, като известен русофил, щях да знам." Това каза известният български артист и член на ръководството на БСП Стефан Данаилов пред Нова телевизия.

Той представлява инициативния комитет, издигнал официално кандидатурата на кандидат-президентската двойка о.р.ген. Румен Радев - Илияна Йотова, които са подкрепени от БСП.

"Щом толкова го плюят, значи са стреснати и уплашени. Но хората са достатъчно умни и разумни и затова се обръщаме към българските граждани да подкрепят ген. Радев. Защо ли? Ами избери си досегашното. С какво ще се променят нещата тогава", попита Данаилов.

Той коментира и обещанието на премиера да подаде оставка, ако кандидатът а ГЕРБ не стане държавен глава.

"Ако се налага, ще има извънредни парламентарни избори. Това си зависи от Бойко. Той такаобърна нещата все едно тези избори са за него, а Цачева изчезна.Аз харесвам Цецка Цачева, като жена излъчва топлина. Но по-добре е да се върне като председател на Народното събрание. Тя има опит да ръководи парламента, познава партиите, знае как да ги озаптява, когато се налага", каза Данаилов.

Актьорът сподели и какво би казал на премиера, ако ген. Радев, за когото мнозина твърдят, че е слаб политик, победи на балотажа.

"Слаб политик, слаб политик, ама те победихме. В България няма училище за политици. А и политиката се учи с времето", каза Данаилов.

Той отговори и на основната заплаха от страна на управляващите през настоящата предизбона кампания, че ако спечели Радев в управлението се връщат БСП заедно с ДПС.

"Как ще управляваме с ДПС?При едни бъдещи избори първо не се знае кой ще влезе в парламента.Нищо чудно Слави Трифонов да направи проект, Марешки вече каза, че ще прави. Ако БСП спечели 20-30 места в парламента, какво управление?", заяви Данаилов.

Споделяне

Още по темата

Още от Президентски избори