Стефан Данаилов: Нямам сили да се кандидатирам за президент

Стефан Данаилов: Нямам сили да се кандидатирам за президент

"Знам какво изисква една кампания. Нямам сили да се кандидатирам за президент", заяви Стефан Данаилов, една от най-популярните фигури в БСП, пред Нова телевизия. През 2011 г., когато левицата все още не се беше разцепила и издигна за президент Ивайло Калфин, Стефан Данаилов беше кандидат за вицепрезидент. Наскоро той стана зам.-председател на БСП, предложен от новия партиен лидер Корнелия Нинова.

"Защото я харесвам, защото съм отговорен и защото помагам, когато има нужда от моята помощ, тук вече ме интересува и партията, приех. Тя има много качества, има нужда и от помощ", разясни в неделя Ламбо на въпрос защо е приел поста.


По думите му само преди ден е предупредил Нинова, че може да "изпуши", защото поема твърде много ангажименти. "Тя трябва да успокои топката и да пусне другите да вършат тази работа", коментира той.

Той добави, че все още хока съпартийците си и е разочарован от някои сред тях:"Променят се хората. Не съм очаквал такива крайности".

Попитан от кого се е разочаровал, той каза: "От Георги, донякъде - от Сергей, въпреки че с него държа контакт непрекъснато", визирайки двамата бивши лидери на БСП Георги Първанов и Сергей Станишев.

На въпрос защо не го е променила политиката, актьорът отвърна: "Ами, защото не съм политик. Какъв политик съм аз... Той два дена седнал на парламентарната банка и бил политик. Смешно ми е, аз - артистът, аз - Ламбо - да, но аз политик – не..."

БСП ще реши след вътрешнопартийно допитване дали да издига самостоятелна кандидатура за президент или да търси общ кандидат с други партии.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?