Стефан Данаилов стана истински майор

Стефан Данаилов стана истински майор

Министърът на културата Стефан Данаилов, който изигра култовата роля на “майор Деянов” в соцекшъна “На всеки километър”, стана наистина майор от резерва на Българската армия. Това се случи на тържеството за 65-годишнината му в ресторант "Класик", на което министърът на отбраната Веселин Близнаков му връчи пагоните, акселбантите и хладно оръжие "Кортик" - награда за съществен принос и заслуги към отбраната на страната и за отличното взаимодействие при координиране на дейността на двете министерства.

Стефан Данаилов бе обсипан с подаръци за юбилея си. Той получи още револвер "Рюгер" - подарък от вътрешното министерство за особено големи заслуги за “укрепването на гражданското общество, правовата държава и осъществяването на държавната политика в областта на културата, изкуството, образованието и науката”, съобщи пресцентърът на Министерството на културата.

БНТ подари на Данаилов два календара за 2008 г., илюстрирани с кадри от негови участия в телевизионни постановки и телевизионни програми, а БТА - пано от снимки под наслов "Стефан Данаилов на всеки километър в новините на България".

Директорът на Българската национална филмотека Пламен Масларов изненада министъра с фототипно издание от документи, запазени в Националния архив, за мястото на баща му Ламбо Данаилов в изграждането на обществения живот на нова България.

Министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски "въоръжиха" майор Данаилов с ръчно изработени сабя и меч.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?