Стефан Георгиев не завърши спускането на Олимпиадата

Стефан Георгиев не завърши ски спускането на Олимпиадата. Българинът не можа да се справи с трудното трасе и излезе извън пистата. Инцидентът е станал заради удар в бабуна по разровеното от стартиралите преди него трасе.

Въпреки това ветеранът ще може да участва в суперкомбинацията при мъжете.

Олимпийското злато в дисциплината спечели Дидие Дефаго от Швейцария, втори остана Аксел Лунд Свиндал, а трети американецът Боде Милър.

Българският представител в ски бягането на 15 километра свободен стил Веселин Цинзов пък се класира на 50-о място. Олимпийски шампион в дисциплината стана Дарио Колоня.

Българските участнички в ски-бягането на 10 километра свободен стил Антония Григорова и Теодора Малчева пък останаха съответно 60-та и 66-та. Златото в дисциплината бе спечелено от шведката Шарлот Кала.

Най-добрата ни състезателка по шорттрек Евгения Раданова в сряда ще участва в състезанието на 500 метра. Тя ще бяга в най-външния и най-нежелан от състезателите четвърти коридор, тъй като резултатите от серията, в която победи в квалификациите, са били по-слаби.

До момента швейцарските спортисти са успели да спечелят най-много златни медали – 3, следвани от САЩ с два златни, два сребърни и четири бронзови и Република Корея с два златни и един сребърен медали.

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?