Стена за отделяне на бежански център предизвика полемика в Мюнхен

Стена за отделяне на бежански център предизвика полемика в Мюнхен

Строителството на бетонна стена в Мюнхен, предназначена да отделя жителите на местен квартал от бъдещ бежански център, предизвика дебати в Германия, след като местен политик качи в Ютюб видеокадри от съоръжението, предаде ДПА.

Стената, дълга 100 м и висока 4 м, преминава през мюнхенския квартал "Нойперлах" и е почти завършена. Предназначението ѝ е да предпазва жителите от очаквания шум от бежанския център, който ще бъде построен от другата ѝ страна.

От началото на 2017 г. в него е планирано да бъдат настанени 160 непридружени малолетни, кандидатстващи за убежище в Германия.

Общинските власти са се съгласили да издигнат стената преди няколко месеца като отстъпка към няколко ищци, завели още в началото на 2014 г. съдебен иск за спиране на строителството на центъра.

Видеозаписът от стената е бил направен с безпилотен летателен апарат в петък от Гидо Бухолц, независим политик, който е против издигането ѝ. Той разпространи кадрите в няколко местни печатни издания, за да получат по-голяма гласност.

Германия прие близо 900 хиляди бежанци миналата година от страни, сред които Сирия, Афганистан и Ирак.

Споделяне

Още от Европа

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?