Стената, от която падна и загина Чочо Попйорданов, е незаконно надстроена

Подпорната стена на частния гробищен парк "Св. Архангел Михаил" в столичния квартал "Бояна", от която падна и загина актьорът Чочо Попйорданов, е надградена незаконно. Това е установила проверката на Дирекцията за национален строителен контрол и Дирекция "Контрол по строителството" към Столична община.

 

Установи се, че за увеличаването на височината на подпорната стена няма строителни книжа, каза Влади Калинов, началник на дирекция “Контрол по строителството” в Столична община.

 

На мястото на инцидента височината на стената по одобрен проект е около метър и не е предвиден предпазен парапет. В последствие стената е надградена до два метра.

 

Съставен е констативен акт за премахване на незаконното надграждане на подпорната стена. Ще бъде наложена имуществена санкция на собственика на гробищния парк в размер от 5 000 до 50 000 лева, каза арх. Калинов.

 

Отговорността е изцяло на този, който е допуснал да извърши този строеж и го е извършил. Няма нищо различно от всички останали случаи, в които е констатирано незаконно строителство, коментира арх. Калинов.

Споделяне

Още от България