Стилиян Петров: Имам късмет, че съм жив, връщам се към живота си

Стилиян Петров: Имам късмет, че съм жив, връщам се към живота си

"Имам късмет, че съм жив", заяви капитанът на "Астън Вила" Стилиян Петров пред клубния сайт по повод края на най-тежката част от лечението му от левкимия. Тежката диагноза бе поставена през 2012 г., след което той временно се оттегли от футбола.

 

"Много хора се борят с тази болест сами, а аз имам подкрепата на милиони. Феновете на "Вила" ме подкрепят през цялото време, запалянковците в България също бяха страхотни. Все още не съм имал шанса да им благодаря в моята родина, но и това ще стане много скоро", казва 33-годишният футболист, цитиран от ББС в сряда.

"Радвам се, че тази тежка година е зад мене и сега мога да се концентрирам обратно върху живота си", казва още Петров.

Той се присъедини към английския отбор през 2006 г., след като изкара седем години в шотландския гранд "Селтик".

Припомняйки си преживяното в момента, когато за пръв път е научил за болестта си, той казва: "В началото мислех, че е само настинка, нищо сериозно. Когато ми казаха диагнозата, аз бях малко шокиран, но я приех и само исках лечението да започне незабавно".

"Интересно е как тези неща обединяват хората. Скоро ще стартирам фондацията си, ще започна да събирам пари за борбата с тази болест. През целия си живот съм помагал на много хора, но сега, когато съм в такава позиция, искам да помагам още повече на хората. Просто е невероятно каква подкрепа получавам", продължи Стенли.

Бившият играч на ЦСКА и "Селтик" добави: "Това беше много дълга година за мен, но подкрепата на феновете, на клуба, на останалите играчи беше страхотна. Казвам това всеки път, когато получа шанс да го сторя. Добре е, че тази година е вече зад мен и сега ще мога да се фокусирам върху живота си".

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт