Стилиян Петров: Край с футбола, ще се боря за живота си

Капитанът на националния ни отбор постъпва в клиника в понеделник

Стилиян Петров: Край с футбола, ще се боря за живота си

Капитанът на "Астън вила" и българския национален отбор Стилиян Петров обяви, че прекратява състезателната си кариера. В петък 32-годишният полузащитник беше диагностициран с остра левкимия, а от днес започва лечение.


"Край с футбола. Сега започвам битка за живота си и ще се боря", е обявил през сълзи българският капитан пред вестник "Тема Спорт".

Петров е почувствал странно главоболие на мача с "Арсенал" миналата събота и е бил прегледан от лекарите в съблекалнята на почивката между полувремената. Те предложили да го сменят, но той остана на терена.

"Изведнъж силите ми свършиха още в началото на второто полувреме. Това е животът - преди седмица си пихме кафето в Лондон, а сега си говорим такива неща. Ще се боря, то е ясно", добавя Петров.

"Благодаря за подкрепата на целия свят. Пожеланията от България обаче ми дават най-голям ентусиазъм, че някой ден ще се оправя", споделя още Петров. 

Футболистът ще постъпи в лондонска клиника и започва лечението си още в понеделник, съобщи в пред бТВ треньорът на националния отбор по футбол Михаил Илиев в събота. Той допълни, че медицинското заведение е едно от водещите в Европа и работи с Американския хематологичен институт, специализиран в намирането на лечение на този тип сериозни болести.

Капитанът на английския тим Астън Вила и на българския национален отбор Стилиян Петров бе диагностициран с остра форма на левкемия. Болестта е била открита след мач от английското първенство срещу Арсенал, когато футболистът се почувствал зле и бил подложен на изследвания.

“Когато ми се обади, очаквах да ми съобщи добри спортни новини. Беше директен. Каза, че има диагностицирана левкемия. За мен беше като гръм от ясно небе, защото той е израснал пред очите ми”, разказа за разговора си с национала д-р Илиев.

“Имало е да става. Не е необходимо да разравяме жаравата. На всички им е тежко. Надяваме се, че както има нови болести, така има и нови методики за справяне с тях”, допълни д-р Илиев.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?