Стинг подкрепи намиращите се в затвора рускини от Pussy Riot

Стинг подкрепи намиращите се в затвора рускини от Pussy Riot

Британският певец Стинг се обяви в защита на дамите от руската пънк рок група Pussy Riot, арестувани заради пънк молитва срещу Владимир Путин, която те организираха през февруари в московския храм Христос Спасител, предаде Франс прес.

"Възмутително е, че музикантките от Pussy Riot могат да бъдат осъдени на 7 години затвор", гласи изявление на Стинг, разпространено от правозащитната организация Амнести интернешънъл.

"Оспорването е законно и основно право във всяка една демокрация. Чувството за мярка, чувството за хумор са признак на сила, а не на слабост", се посочва в изявлението.

"Надявам се, че руските власти ще се откажат от погрешните обвинения срещу музикантките и ще им позволят да се върнат към начина си на живот и при децата си", заявява Стинг.

Трите музикантки от Pussy Riot Надежда, Мария и Екатерина са във временния арест от 5 месеца, след молитвата на 21 февруари. Тогава с качулки на главите и акомпаниращи си с китари те изпяха: "Моля те, Мария, пресвета Божия майко, изгони Путин!". Трите певици отправиха молитвата в храма Христос Спасител в Москва. Те могат да получат до 7 години затвор за хулиганство.

В петък московски съд нареди те да останат в ареста до януари 2013 г.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?