Стив Банън напусна и сайта "Брейтбарт нюз"

Стив Банън напусна и сайта "Брейтбарт нюз"

Бившият главен съветник на Доналд Тръмп - Стив Банън напусна ръководството на известния с пропагандирането на крайнодесни възгледи и конспирации сайт "Брейтбарт нюз" (Breitbart News). През лятото той се върна като изпълнителен директор на медиата, след като напусна Белия дом заради обвинения за расизъм и сексизъм.

Сайтът е много популярен в САЩ, особено сред привържениците на Тръмп. Медията изигра важна роля в подкрепата на Тръмп по време на президентските избори.

В съобщението на медията не се посочват причините за напускането на Банън. През миналата седмица той разреши появяването на публикация, свързана с книгата на Майкъл Уолф "Огън и гняв". Медията публикува и цитат, в който Банън окачествява срещата на президентския син Доналд Тръмп-младши с руснаци по време на президентската кампания като "непатриотична" и "предателска".

Тръмп вече коментира извадките от книгата, като обясни, че Банън си е "загубил ума", след като загуби позицията си в Белия дом. Преди два дни Банън се разкая за казаното за Тръмп.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?