Стив Джобс с присаден черен дроб

Стив Джобс с присаден черен дроб

Президентът на "Епъл" Стив Джобс е претърпял операция за присаждане на черен дроб, съобщи в неделя Франс прес, като се позова на вестник "Уолстрийт Джърнъл". Както пояснява изданието, присаждането е станало още преди два месеца, но в момента Джобс е в процес на възстановяване.

Според "Уолстрийт Джърнъл" Джобс се оправя бързо и се надява скоро да се върне на работа. "Стив както по-рано разчита да се върне при нас в края на юни. Към това няма какво да добавим", съобщи прессекретарят на "Епъл" Кети Котън.

Друг служител на "Епъл", пожелал анонимност, разказва пред "Уолстрийт Джърнъл", че лекарите са препоръчали на Джобс "месец или два да не работи на пълен работен ден". Според служителя това положение може да доведе до засилване на влиянието на главния оперативен директор Том Кук върху политиката на компанията. В най-скоро време се очаква Кук да влезе в съвета на директорите.

През 2003 г. на Стив Джобс бе открит рак на панкреаса, който беше успешно опериран през 2004 г. През 2008 г. Джобс отслабна много, което породи слухове за възможен рецидив на рака. През януари Джобс взе шестмесечен отпуск по болест. По време на тази принудителна почивка той бе преизбран в съвета на директорите на компанията.

Споделяне

Още от Бизнес