Сто деца в нужда от Гълъбово получиха топла Коледа

Сто деца в нужда от Гълъбово получиха топла Коледа

Топли дрехи и обувки получиха сто деца от социално слаби семейства от Гълъбово и региона за Коледа от благотворителната инициатива на "Ей И Ес България" под надслов "Дървото на ангелите“.

Тя се провежда за осма поредна година и в нея служителите на енергийната компания даряват за закупуването на зимни якета и ботуши на децата в нужда от региона на въглищната електроцентрала. Фирмата допълва събраните средства и тази година са осигурени над 15 хил. лв. за инициативата.

"Дървото на ангелите е прекрасна идея, която се развива. Много се радвам, че тази година успяхме да съберем двойно повече средства в сравнение с предишната. Човешката взаимопомощ ни стопля, не по-малко от най-модерната електроцентрала. Децата трябва да са здрави, да имат топли дрехи и обувки и уютен дом, за да могат да учат, да се развиват и, надявам се, да допринесат за бъдещето на българската енергетика,“ заяви Иван Цанков, изпълнителен директор на "Ей И Ес България".

Инициативата  е част от програмата за корпоративна и социална отговорност на компанията, която активно подпомага местната общност, за да подобрява живота на хората и да реализира трайна промяна в общностите, в които работи.

Споделяне

Още от България