Сто и един имигранти заловени край Одрин, канели се да влязат в България

В района на град Одрин край границите с България и Гърция през последните няколко дни турските гранични власти и силите за сигурност са заловили общо 101 нелегални имигранти от девет държави, предаде БТА в сряда.

При проверката на ГКПП Капъкуле в ремаркето на тир с българска регистрация са били открити четирима бежанци. Тирът пътувал от Истанбул за България. Имигрантите са мъже от Афганистан и Мианмар. Шофьорът на тира, български гражданин, е задържан, а бежанците са предадени в Центъра за бежанци в Одрин.

При акция на специализираните екипи в района на Одрин били заловени 92-ма бежанци, които се били укрили в околността и възнамерявали да се прехвърлят към България или Гърция.

Мнозинството от заловените са сирийски граждани, а останалите са от Афганистан, африканските държави, а също и няколко грузински граждани.

Други петима бежанци от Мианмар били заловени във влака от Истанбул за София, който минава през Одрин. По подаден сигнал турските екипи предприели обстойна проверка на вагоните на влака, където били открити имигрантите.

Споделяне

Още от България