Стоичков е "нагрубен, обиден и възмутен" от испанските власти

Той обаче съжалява, че е нарекъл сина на испанския вицепремиер "франкист"

Стоичков е "нагрубен, обиден и възмутен" от испанските власти

В ексклузивно интервю за Българската национална телевизия българският футболист Христо Стоичков заяви, че се е почувствал нагрубен, обиден и възмутен от отношението на испанските власти към хората на Каталуния, които по думите му са били малтретирани по време на референдума за независимост на автономната област. Стоичков оправда думите си към испанския вицепремиер Сорая Сантамария с това, че тя като управляващ е участвала в даването на заповедта хората на Каталуния “да бъдат малтретирани“.

Вицепремиерът на Испания Сорая Саенс де Сантамария заплаши със съд бившия нападател на "Барселона" Христо Стоичков, след като българският футболист я обвини във франкизъм.

В ефира на мексиканската телевизия "Унивижън", за която работи, Стоичков обвини Сантамария, че дядо ѝ, баща ѝ и дори нейния непълнолетен син са последователи на Франко.

Стоичков заяви пред БНТ, че на първо място последните дни в Барселона са се случили много неприятни събития, картините от които са показали некоректното държане от страна на испанското правителство.

Той изрази съжаление, че е намесил сина на вицепремиера Сорая в острото си изказване срещу нея.

“Мисля, че не е дошъл моментът, когато вицепрезидентът на Испания да излезе да каже, че Испания като държава си е свършила работата. Въпросът ми към въпросния вицепрезидент Сорая е кое е накарало да се малтретират хората в Каталуния. Кое я накара лично като управляващ да направи изявление, че испанското правителство си е свършило работата - да бият хората, да малтретират хората, които отиват да гласуват за референдум, които самите хора пожелаха“, каза Стоичков.

“Не може да малтретираш мирните хора, които отиват да пуснат една бюлетина. Ако мислим, че това е правилният път, ние сме готови да минем по другия път, можем го. Но като човек, който 27 години е свързан с Барселона, естествено, че съм нагрубен, обиден и възмутен“, заяви Стоичков.

Споделяне

Още по темата

Още от България