Стоичков нападна журналисти и наби шофьора им

снимка БГНЕС

Христо Стоичков е нападнал със заплахи и псувни екип на вестник "България днес" и е набил шофьора на редакционната кола. Това са съобщили от вестника, цитирани от сайта на “24 часа“.

В събота журналистите са били в района на Етрополския манастир, където трябва да се проведе сватбата на дъщерята на Стоичков Христина и хърватина Лука Белич.

Журналистите разказват, че шофьорът им Петър е в шок след побоя, който му нанесъл Стоичков. Той е с подуто лице, синини по цялото тяло и сцепена устна. Петър направил опит за избяга и да се спаси като дал газ на задна скорост. Тогава ударил една от колите на гостите на Стоичков.

"С нищо не сме ги предизвикали. Когато пристигнахме, полицай ни насочи към задния паркинг на манастира, където имаше и автобус с гости. Зад нас караше и Стоичков. Не сме излизали от колата. Направих няколко кадъра. След това излезе отвътре и се насочи към нас. Придружаваше го негов приятел. Помолих шофьора да заключи колата отвътре, защото знам за характера на г-н Стоичков. Тогава той му нареди да отключи с доста груб тон. После застана пред колата така, че не можехме да потеглим. Искахме вече да си тръгнем", разказва фотографът на "България днес" Борислав, цитиран от “24 часа“.

Все пак шофьорът Петър отваря прозореца си. Тогава Христо Стоичков започнал да обижда и да псува журналистическия екип. Те са разказват, че са обяснили на Стоичков, че си тръгват и са го помолили да ги пусне. Той обаче им наредил да излизат от автомобила, пише “24 часа“.

След това отворил вратата на колата и започнал да бие шофьора с юмруци и ритници.

"Петър викаше за помощ, но това не спря Стоичков. В същото време приятелят му се опитваше да ми вземе фотоапарата. Няколко пъти ми каза: "Мишка, излизай от колата", но аз отказах. През това време Стоичков продължаваше да бие шофьора, който вече беше в шок. Бяхме изпаднали в паника. В един момент, както вратите бяха отворени, шофьорът даде газ и потеглихме назад. Ударихме се в кола на някой от гостите на сватбата", продължава с разказа фотографът, цитиран от “24 часа“.

След пътния инцидент на място идва полицаят, който в началото пренасочва журналистите към задния паркинг. Той се е опитал да успокои Христо Стоичков, но бившият футболист продължавал да заплашва екипа от журналисти, пише “24 часа“. На инцидентите с побоя и с катастрофата имало много свидетели.  Журналистите са дали показания в полицията.

През 2008 година Христо Стоичков прояви агресия към фоторепортера Любомир Асенов, който се опитал да го снима в Барселона.

Споделяне

Още от България