Стоичков пред БНТ: Любимата ми дума ли? Да питам за майките

"Ще си тръгнеш от селото, но селото никога няма да си тръгне от тебе."

"Любимата ми дума ли? Да питам за майките. Разбрахте ме, нали? Мисля, че бях ясен."

"Преди да критикуваш, трябва да се запиташ какво си направил ти за България. Лесно е да критикуваш Борисов, Дянков, Трайков, Найденов. Идва Барозу и дава отлична оценка на България, идват европейски министри."

"Вижте например пътищата. Да, не са идеални, но поне нещо се прави. Пожелавам на новия президент Росен Плевнелиев да изпълни обещанията си. В очите му се вижда, че е честен човек."

"Не искам да съм президент. Моята работа е с дечица, да ходя на лов, на риболов, да карам ски. Тази година има два старта от Световната купа в Банско. Испания няма толкова."

"В Мадрид преди време трафикът беше проблем. Сега 50-60% от движението е под земята. Защо това да не може да се случи и в София. Убеден съм, че г-жа Фандъкова ще се справи. София е 1.5 милиона. Толкова е само кварталът, в който живея в Барселона".

"Обичам целия Европейски съюз. Ние сме едно семейство. С табелата "маде ин Булгария" мoжеш да се напиеш навсякъде. Аз не пия. Обичам червено вино, обичам бира с фанта. Лятото това е прекрасна напитка."

"През 1994 година имаше българи, които не гласуваха за мен за "Златната топка". Не ме поставиха в челната петица."

Още от

Кой според вас стои зад решението за отстраняване на Силвия Великова?