Стоичков се кани да "подреди" бившия премиер, никога не бил близък с "Бочко“

"Този от Банкя, оня ибрик Флоров, оня подлизурко Цветанов - заради тях държавата е на това дередже"

Стоичков се кани да "подреди" бившия премиер, никога не бил близък с "Бочко“

Бившият футболист Христо Стоичков, който до скоро не криеше симпатиите си към Бойко Борисов, излезе с остра критика срещу бившия премиер и се закани да го "подреди“.

 

В интервю за вестник "Преса" той обяснява заканите си с това, че обвиненията на бизнесмена Красимир Дачев към него били "работа на Бойко Борисов".

 

Бизнесменът и собственик на няколко фабрики, сред които свищовската "Свилоза“ съобщи преди време за конкурс от миналата година, който бил предсрочно спрян, за да получи Христо Стоичков с предимство 150 хил. тона дървесина.

 

"Сега ще видиш какви неща ще изкарам. Ще изчакам още малко и ще разбереш Бойко Методиев Борисов как ще го подредя", казва Стоичков, обяснявайки, че на "Онзи от Банкя, аз му викам Бочко".

 

"Никога не съм бил близък с Борисов. Кажи ми в какво съм го подкрепял? Това, че съм го завел в Пловдив, то беше, защото исках там да построя стадион. А той домъкна всичките политици около него да си правят реклама на мой гръб. В София, когато правих презентацията за този стадион в Пловдив, пак ги домъкна. Аз по митинги на ГЕРБ не съм ходил. Ако той си мисли, че една сбирка на ГЕРБ в Плевен, където съм бил, е митинг, жестоко се лъже. Аз отидох в Плевен заради Цецка Цачева, защото много я уважавам и защото ми е добър приятел", обяснява Стоичков.

 

Той прогнозира, че "сегашното правителство ще издържи, защото няма алтернатива".

 

"През февруари тези, които му дават много акъл на Бойко, го накараха да си подаде оставката, защото си мислеха, че с този ход хората ще го изберат повторно. Но сбъркаха. Хората показаха, че не са прости. И Бойко просто го окъпаха", анализира Стоичков политическите развития.

 

Той коментира и отношенията си с бизнесмена и собственик на футболния тим Литекс Гриша Ганчев. Стоичков доскоро бе треньор на отбора от Ловеч.

 

Футболистът обяснява, че се е разделил с Гриша Ганчев "отлично", но на въпрос дали са останали приятели посочва: "Доколкото той се смята за приятел... Аз имам едно наум".

 

Попитан какво ги е разделило, добавя: "Той така прецени. Нали е "олигарх“. Той поръчва музиката, той си плаща. Не съм нито първият, нито ще съм последният, който е минал през Ловеч".

 

Стоичков – едно към едно:

 

- Като ги наблюдаваш политиците толкова дълго време и те се увъртат около теб, какво си мислиш за тях?

- Срам ме е! Срам. Срам. Ти какво си мислиш, че тези магистрали, с които се хвалят, ги направи Бойко? И с Бойко и без Бойковица Европейският съюз каза, че трябва да има магистрала до Бургас, и въпросът е приключен. Няма значение кой ще е на власт. Ами "Струма“ - да не би Борисов да е построил "Струма“? Вярно, че негови компании я правят. Но ЕС каза, че трябва да има път до Гърция, и ще го има. Откъде ще мине, това не ги интересува. Но те дори и пътя са го начертали.

- Е, ти посягаш на най-големия мит на Борисов. Защо го правиш?

- Ти не чуваш ли какво говорят хората - че само фирми, близки до Борисов, са участвали в строителството на магистралите! Направете проучване кои са тези фирми. Моя фирма в България един пирон не е забила. А ме набеждават за какво ли не.

- Даде ли под съд Красимир Дачев?

- Три дела съм му завел. И като почнат да се водят тези дела, ще видим кой първи ще се обади. Защото, когато отидох в Би Ти Ви на следваща сутрин след неговите клевети, в минутата, в която ми свърши интервюто и излязох от студиото, в 8,35 ми звънна Божката.

- Кой?

- Божката. Бочко.

- Не те разбирам.

- Онзи от Банкя, аз му викам Бочко.

- И какво ти каза Бочко?

- "Браво, Ице, много хубаво се защити!“ Теглих му една майна: ти като си го наредил, аз как няма да се защитя! Може ли да ми се обади в 8,35 - нетърпелив, следил внимателно какво ще кажа! Но когато бях при Карбовски и показах как мога да цепя дърва, не ми се обади - защото видяха какво мога да правя на дръвника. Този от Банкя, оня ибрик Флоров, оня подлизурко Цветанов - заради тях държавата е на това дередже.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?