Сътресения в ЦСКА след загуба на старта на първенството

Стойчо Младенов е новият треньор на армейците, Дуци напуска

Стойчо Младенов е новият треньор на армейците, Дуци напуска

Катастрофалната загуба с 2:0 от Черноморец доведе до нови сътресения в ЦСКА. В понеделник стана ясно, че "червената" легенда Стойчо Младенов ще се върне начело на най-успешно представялия се български отбор в Европа, а Драголюб Симонович - Дуци, който дърпаше конците в ЦСКА досега, ще напусне тима.

Сегашният треньор Димитър Пенев пък ще си остане само почетен президент.

Според спортното издание Sportal.bg президентът на ЦСКА Димитър Борисов ще се оттегли от този пост. Босът на пернишката фирма "Титан" повече няма да се занимава със спортно-техническите въпроси в клуба, като те ще се ръководят основно от новия наставник Стойчо Младенов, но трябва да бъдат одобрявани и от Пенев.

Борисов и съдружникът му Иво Иванов ще бъдат ангажирани само с издръжката на клуба. В неделя ЦСКА показа безобразна игра срещу Черноморец.

ЦСКА продадоха в паузата някои от най-добрите си играчи, а селекцията, проведена от Симонович, се провали. Допълнителна причина за слабите резултати е и размиването на отговорността в щаба на "червените" като и досега не е ясно кой е реалният треньор на ЦСКА - Пенев или Симонович.

Левски от своя страна започна с победа първенството – с 2:1 като домакин срещу Черно море, но не показа добра игра. Финансово обаче клубът се успокои, след като отскоро има нов спонсор – голямата руска банка Внешторгбанк (ВТБ). Според медийните изяви на собственика Тодор Батков основна роля при намирането на новия спонсор е изиграл премиерът Бойко Борисов.

Христо Стоичков пък дебютира като треньор на Литекс с категорична победа срещу Видима Раковски – 3:0. Лидерът "Лудогорец" пък победиха категорично "Берое" с 3:0 като домакин в Разград и в момента води с 3 точки пред "Черноморец" (Бургас), ЦСКА и "Левски".

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?