Стойчо Младенов смени Пламен Марков начело на ЦСКА

Стойчо Младенов смени Пламен Марков начело на ЦСКА

Ръководството на ЦСКА изгони треньора Пламен Марков след фалстарта в пролетния дял от футболния шампионат и изпарилите се шансове за шампионска титла. В понеделник членовете на Управителния съвет (УС) на “червените” единодушно избраха Стойчо Младенов за наставник на отбора. Договорът му е за година и половина с допълнителна опция за още една. Всичко между него и клуба било изяснено. Не са поставяни ултиматуми за челно място в първенството или за спечелва на купата на България през този сезон.

Началниците на "армейците" не обвиняват изцяло Пламен Марков за "незадоволителното" представяне, но считат, че треньорът трябва да поеме отговорността. Те решиха и да глобят някои от футболистите, но запазиха имената им в тайна.

Новият наставник ще бъде представен официално във вторник на базата в Панчарево, когато ще даде и пресконференция. Младенов сам ще определи щаба, с който ще вади ЦСКА от очерталата се криза. Според информации на спортната преса за помощник той ще покани наставника на младежкия национален отбор Александър Станков. Двамата водеха ЦСКА през 2003 г., когато  тимът спечели  титлата на “говеждия стадион”, както се изрази тогава Стойчо Младенов.

Президентът на армейците Александър Томов обясни причините за рокадата в треньорския пост със  загубата на 4 точки в първите два мача от пролетта. След нулево равенство с Черно море и 1:1 с Локомотив Пловдив, ЦСКА изостана на шест точки зад “вечния съперник” Левски, а шансове за тридесет и първа титла намаляха драстично. Това ще има и финансово отражение върху клуба, тъй като през лятото “евробоецът”  няма да играе в Шампионската лига, а в по-ниско платения турнир за купата на УЕФА.

Въпреки това обаче Томов демонстрира оптимизъм обявявайки, че целите пред отбора остават същите. “В първите 7 кръга програмата на ЦСКА е по-трудна от тази на Левски, после нещата се обръщат," смята социалдемократът.

Емил Костадинов не пожела да съобщи какви са били вариантите за нов треньор, но уточни: “Надделя мнението, че Стойчо Младенов е най-удачният избор".

Предсрочното освобождаване на досегашния треньор ще струва не малко пари на шефовете на “Българска армия”. Марков имаше договор до юни 2008 г., като по неофициална информация,  месечното му възнаграждение е било около 14 000 евро. Друг е въпросът, че в българския футбол обезщетения се плащат след продължителни съдебни спорове.

Споделяне

Още от България