Столичани "благодариха" на Цеко Минев за ски сезона на Витоша

Столичани "благодариха" на Цеко Минев за ски сезона на Витоша

Своята "благодарност от сърце за великолепния ски сезон на Витоша" изразиха столичани в четвъртък към спортното министерство и шефа на Българската федерация по ски Цеко Минев, който стои зад концесионера на ски съоръженията на Витоша. "Витоша ски" спря този сезон лифтовете с мотив, че са необходими законови поправки, за да могат да ги поддържат. В резултат правителството внесе корекции в няколко закона, за да може да строят в планините при облекчен режим.

Акцията с балони и цветя се състоя пред Министерството на физическото възпитание и спорта, в същата сграда се помещава и Българската федерация по ски. От организаторите на проявата "За Витоша" обясниха, че така изразяват своето отношение и към това, че спортният министър Свилен Нейков усложни казуса със спрените лифтове на Витоша като не пожела да нареди поправката на ски влека "Заека”, отдаден под наем на Българската федерация по ски.

Сред наредилите са да "благодарят” за великолепния сезон бяха скиори, сноубордисти, природозащитници, туристи и др. Те се надяват така да обърнат внимание върху действията и бездействията на Столичната община, спортното, земеделското и икономическото министерства, както и на депутатите по въпроса с изнудването от страна на концесионера, за да постигне своите икономически цели.

"Благодарствената" акция е замислена и като нестандартен начин да привлече общественото внимание към протестите срещу предложените промени в Закона за горите, както и към предстоящия митинг – шествие „Да спасим гората от закона”, което вече беше обявено, че ще се състои в София и Пловдив на 14 март.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?