Столичен общинар ритал багажа на бездомна жена

Карлос Контрера. Сн. БГНЕС

Общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера е ритнал багажа на бездомна жена в метрото. Заради това му деяние срещу него е подадена жалба в полицията, стана ясно от репортаж по Нова телевизия.

За случая разказаха две свидетелки на действията на Контрера. Едната от тях направи публично достояние случката чрез профила си във фейсбук. Двете са подали жалбата срещу общинския съветник заедно с потърпевшата жена.

Контрера не отрича, че е ритнал багажа на жената по стълбите в метрото, но се смята за жертва на "злостна кампания в социалните мрежи" от "един джендър активист, защитаващ ЛГБТИ доктрината". Той визира една от свидетелките.

Ивелина Пламенова и Ирина Кръстева, които са видели действията на Контрера, разказват, че всичко се е случило около 20.30 часа в петък на метростанция "Сердика". "Една баба ни помоли да ѝ помогнем с багажа, тъй като ѝ тежеше. Докато разговаряхме с нея, Карлос Контрера слизаше надолу по стълбите и във видимо нетрезво състояние започна да рита багажа", каза Пламенова.

Според нея общинарят се държал нагло. Обяснил действията си с това, че е забранено да се оставя багаж без надзор на публично място. Другата свидетелка - Ирина Кръстева, твърди, че когато направила забележка на Контрера, той започнал да я дърпа, а тя го блъснала.

Двете жени извикали полиция. Полицаите призовали Контрера да се извини на жените, но той не го направил.

Контрера коментира случая в социалните мрежи. Той потвърждава, че е ритнал торба и кашон, които смятал за изоставени. "Някакво момиче, после и второ се разкрещява защо ритам багажа на бабата. Казвам, че е изоставен багаж. Започва разправия. Едно от момичетата посяга да ме удря и отиваме при полицая, охраняващ входа на метрото", твърди Контрера.

В поста си той напада Ивелина Пламенова, наричайки я "джендър активист", тъй като тя е участвала в протест в защита на Истанбулската конвенция, срещу която яростно се обявиха от ВМРО. "Всеки може да стане жертва (поради умисъл, както е в случая) на злостна кампания в социалните мрежи. В случая един джендър активист, защитаващ ЛГБТИ доктрината, пусна една нелепа история, за да маскари", пише Контрера във фейсбук.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?