Столичен общински съветник поема енергийната ефективност

Столичен общински съветник от ГЕРБ ще отговаря за енергийната ефективност и устойчивото енергийно развитие на страната. Министърът на икономиката, енергетика и туризма Делян Добрев назначи Кирил Георгиев за изпълнителен директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) на мястото на освободения Кольо Колев. Това съобщиха от икономическото ведомство в понеделник, въпреки че заповедта на Добрев за смените е от 14 май, според справка в Търговския регистър.

Неефективната дейност на агенцията, която бе създадена на мястото на Агенцията за енергийна ефективност, е мотивът за смяната, се обяснява в съобщението.

 

"Работата на АУЕР е свързана с енергийната ефективност, която е приоритет на правителството, затова темпото трябва да се подобри", коментира министър Добрев.

 

Новият шеф е роден през 1971 г., специалист по икономика и управление на териториалните системи и публична администрация. Висшето си образование е завършил в УНСС – София, има и сертификат по "Управление на човешките ресурси” от Център за устойчиво развитие и управление "Еразъм” (ESM), Ротердам, Холандия и специализация по политически мениджмънт в Българско училище за политика.

 

До преди две седмици е бил първи мандат член на постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране и на постоянната комисия по транспорт, транспортна инфраструктура и безопасност на движението на Столичния общински съвет (СОС).

 

На негово място в СОС влиза следващият в листата на ГЕРБ Анатоли Илиев, който е председател на Федерацията по спорт за деца, лишени от родителски грижи.

Споделяне

Още по темата

Още от България