Столична община получава 280 млн. лв. за подобряване на градската среда

Средствата ще отидат за обновяването на центъра, училища и детски градини

Проект за обновяване на площад "Гарибалди" в София

Столична община вече може да харчи над 280 млн. лв. за подобряване на градската среда по оперативна програма "Региони в растеж" 2014 – 2020 г. Това става, след като управляващият орган на програмата одобри представената инвестиционна програма от общината, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  

Инвестиционната програма на Столична община включва част от проектите, заложени в одобрения Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на София.

Проектите са насочени към подобряване на градската среда, обновяване на образователна, социална и културна инфраструктура, развитието на градския транспорт.

Основната част от средствата ще бъдат изразходвани за обновяването на центъра на София. Предвидено е още изграждането на два блока с жилища за социално слаби.

До момента общо 24 инвестиционни програми на 39 общини са одобрени за финансиране по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. 

Общините максимално бързо трябва да подготвят и подадат проектни предложения към междинните звена, се казва в съобщението на регионалното министерство.

При максимална мобилизация на общините до края на 2016 г. ще бъдат разплатени към тях и  първите авансови и междинни плащания по програмата.

Споделяне

Още от Бизнес

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?