Столична община разкрива два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци

Столична община разкрива два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци

Столична община ще се включи в европейската инициатива "Седмица за намаляване на отпадъците" (17-25 ноември 2018 г.) с различни инициативи, насочени към три групи отпадъци – електрическо и електронно оборудване, опасни отпадъци и текстил.

По време на Европейската седмица за намаляване на отпадъците ще бъдат разкрити мобилни пунктове за електрически и електронни отпадъци, а също и за опасни отпадъци.

Пунктът за електрически и електронни отпадъци ще бъде на ъгъла на ул."Московска" и бул. "В. Левски" на 22 ноември между 12 и 14 часа, а този за опасни отпадъци ще бъде разположен пред Столичния инспекторат – на ул. "Париж" 5 на 23 ноември между 8:30 и 10:30 часа.

С модно ревю ще завърши инициативата "Детокс на гардероба", която стартира през месец септември и в рамките на която чрез стационарни контейнери и мобилен пункт бяха събрани 4.5 т. текстилни отпадъци от домакинствата.

Част от старите дрехи бяха предоставени на дизайнерите от Sofia Green Fashion Days, които изработиха от тях модна колекция "Детокс на гардероба: Втори живот", която ще бъде представена на 26 ноември от 19 часа в зала 6А на НДК. Входът е свободен.

Споделяне

Още от България