Столична община възстановява пътните знаци и маркировката край училищата

Столична община възстановява пътните знаци и маркировката край училищата

До 10 септември да бъдат възстановени всички липсващи и повредени пътни знаци, парапети, анти-паркинг стълбчета и маркировка около училищата. Това е разпоредила столичният кмет Йорданка Фандъкова на фирмите, поддържащи пътните настилки.

Мерките се предприемат за да се гарантира безопасността на децата и учениците с настъпването на новата учебна година, съобщиха от Столична община.

Вече са поставени липсващите парапети на тротоарите в районите на 162 целодневна детска градина в район "Красно село", 92-о основно училище район "Красна поляна", Професионалната гимназия по туризъм в Банкя, 12 средно основно училище в район "Средец" и в 126 средно образователно училище в район "Триадица".

Опреснява се пътната маркировка на пешеходните пътеки тип "зебра" и изкуствените неравности за ограничаване на скоросттта на движение на автомобили в района на всички учебни заведения.

В момента се полага маркировка в районите на учебните заведения в районите "Средец", "Триадица", "Овча купел", "Красно село", "Люлин" и "Оборище".

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?