Столичната община: 160 машини чистят снега в София

164 машини работят чистят снега от софийските улици, съобщиха от Столичната община. Във всички райони на София се извършват обработки със смеси срещу заледяване. Първите обработки са започнали в 4 часа, а около 6 часаса направениповторните обработки.

С предимство се почистват улиците, по които се движи масовият градски транспорт, както и опасни и стръмни участъци.

Чистят се и подлезите и тротоарите към спирките на градския транспорт.

От Столична община предупреждават шофьорите да се движат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия.

Призовават се гражданите да почистят пред домовете си, а собствениците на търговски обекти и бизнес сгради пред тях.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, на места мокри, а по високите части - заснежени и заледени, почистени и обработени, съобщиха от агенция “Пътна инфраструктура“.

В страната ще продължи да нахлува студен въздух придружен със силен вятър. Ще има значителна облачност и на много места ще превалява сняг, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Максималните температури ще са между минус 3 и 2градуса, в югозападните райони до 4-5грдуса, в София около минус 1градус.  Над Черноморието ще има значителна облачност и ще превалява сняг. Ще духа умерен, временно и силен северен вятър. Максимални температури ще са от 0 до3градуса, температурата на морската вода е 6-7градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно и ще превалява сняг. Ще духа силен северен вятър. Студено, с максимални температури на 1200 метра около минус 7градуса, на 2000 метра около минус 12градуса.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?