Столичната община обеща масирани ремонти на малките улици от април

Столичната община обеща масирани ремонти на малките улици от април

Столичната община обеща масирани ремонти на второкласните улици от април. В момента в районните администрации подготвят план-графика. Предвижда се цялостна реконструкция на ул. “Цар Иван Асен II” - тротоари, осветление и пътната част. Основен ремонт ще има по бул. "Христо Смирненски". Това съобщи зам.-кметът по транспорта Любомир Христов при инспекцията на подмяната на плочките на тротоара на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” до метростанция “Васил Левски”.

Ремонтът на булеварда е част от проект, който ще бъде реализиран през този строителен сезон. Освен реконструкция на тротоарите е предвидено изграждането на специални джобове – зони за паркиране. В участъка срещу метростанция “Васил Левски” ще има 42 места за паркиране, каза Христов.

Около 200 хил. кв. м тротоари са били ремонтирани през 2012 г., отчете Любомир Христов. По-голямата част от тях бяха в центъра на града, като някои бяха абсолютно здрави като плочките по ул.”Раковски”, които бяха подменени с унипаваж само пет години след като тогавашният кмет Бойко Борисов откри обновената улица.

През тази година зам.-кметът по транспорта обеща подходът да бъде сменен. Ще инвестираме не само в центъра, но и в целия град - така, както районните кметове са заложили приоритетите, каза Любомир Христов. Бюджетът за ремонт на тротоари е 2 млн. лв.

Допълнително през инвестиционните проекти около 200-250 хил. кв. м тротоари ще бъдат ремонтирани, посочи зам.-кметът по транспорта.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?