Столичната община отрича да готви ново разкопаване на "Графа"

Столичната община отрича да готви ново разкопаване на "Графа"

Столичната община отрече медийна публикация за готвено ново разкопаване заради забравена подмяна на подземна инфраструктура на централната улица "Граф Игнатиев", чийто ремонт предизвика негативна обществена реакция заради качеството на зипълнението му.

Реакцията на кметството е по повод информация на изданието "Капитал", че районът на "Граф Игнатиев" отново ще бъде разкопан заради промяна на схемата за поставяне на подземни контейнери за битови отпадъци и защото "Топлофикация София" не била завършила ремонта на своите тръби и той ще продължи през април.

От "московска" 33 обаче обявиха, че вече са завършени ремонтните дейности по подмяна на стара и изграждане на нова подземна инфраструктура по ул. “Граф Игнатиев” и ул. “Солунска”, които са в обхвата на ремонта на т. нар. Зона 2.
 
"Забравени (за ремонт) тръби по ул. “Граф Игнатиев” няма. Нито на “Топлофикация”, нито на някой друг", посочва се в позиция на общината, разпространена до медиите.

"Не отговарят на истината твърдения, че отново ще бъдат разкопавани участъци, на които ремонтът е завършил с полагане на настилки. Подземната инфраструктура беше изследвана преди ремонта и амортизираните участъци са подменени - ВиК от началото на миналия век, топлопроводи и тръбни мрежи на ЧЕЗ. Нещо повече, по протежение на ул. “Граф Игнатиев” са положени резервни тръбни мрежи, които да бъдат използвани в случай на авария", пише в съобщението на кметството.

В него се допълва, че проектът за обновяване на централна градска част ще продължи с ремонт на ул. “Шести септември” и ул. “Шишман”, които до този момент не са ремонтирани. В момента ремонтите в Зона 2 и Зона 4 са  спрени заради лошите метеорологични условия, които не позволяват извършване на качествена строителна дейност.

Споделяне

Още по темата

Още от България