Столичната организация на БСП прави ковачница на лидери

БСП София взе в понеделник вечерта решение да постави началото на Академия за политически лидери, в която да обучи бъдещия лидер на левицата.

Предложение за училището дойде от зам.-председателя на организацията Илияна Йотова, която посочи при представянето на проекта, че "от 25-те души, които ще завършат академията, утре ще дойде нашата смяна". "Не само на Градския съвет, но и на партията".

Подборът на кадрите за политическата академия стартира на 29 март с полагане на тест-изпит, а цялото обучение ще струва на градската организация на БСП 8 000 лева. Йотова обясни, че политическата академия ще носи названието "Европа - отворен източник". Названието ще се изписва и на английски език и за популяризирането ѝ ще бъде създаден и специален портал, който ще е на български и английски.

Бъдещите соцлидери ще трябва да преминат обучение от 6 модула. Кандидатите трябва да са до 35 години и накрая на обучението си ще пишат дипломна работа, която ще се оценява от членове на градския партиен съвет, начело с лидера му Румен Овчаров.

От своя страна самият Овчаров, който присъства на заседанието на градския пленум, но не взе думата, по време на дебата за приоритетите на БСП София през тази година, полушеговито коментира, че "трябва да направят изнесено заседание с изпълнителното бюро, за да се коментират проблемите на столицата". Репликата на Овчаров е по повод предприетата кампания от страна на червеното ръководство да прави изнесени заседания из страната, за да бъде по-близо до членовете и симпатизантите си, които да се запознават с проблемите отблизо.

Споделяне

Още от България