Столичната улица “Граф Игнатиев” става пешеходна зона

Столичният общински съвет (СОС) реши в четвъртък една от централните търговски улици в града “Граф Игнатиев” да се превърне в пешеходна зона. Съветниците приеха това, след като бе констатирано, че специалният режим на движение по трасето не се спазва.

В момента по Графа е забранено движението на частни автомобили без специално разрешително, но въпреки това минават превозни средства на частни лица, лични автомобили на служители на МВР, които не се ползват със специален режим, както и автомобили, които не обслужват пряко лица с увреждания.

По улицата ще се движат само трамваите и превозните средства със специален режим  - линейки, пожарни, коли на НСО и МВР, Министерството на държавната политика при бедствия и аварии. Това може да става само при доказана необходимост с включени светлини. Автомобилите на инвалиди, които са получили разрешителни за преминаване през централното трасе, ще запазят това право до изтичане на срока на разрешителните им., което е в началото на май.

Банките ще могат да извършват инкасова дейност по улицата само в периода между 15 и 16 часа, а зареждането на магазини ще става между 23.00 и 7 часа сутринта.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?