Столичната улица ”Костенски водопад” остава затворена до 22 април

Столичната община удължи забраната за преминаване на автомобили по ул. “Костенски водопад” до 22 април.

Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки в участъка между улиците ”Георги Измирлиев” и ”Тодор Каблешков”.

Градският транспорт остава с променен маршрут. Тролейбусната линия 8 ще пътува до обръщателно колело на Военна болница.

Автобус 73 ще се движи по маршрут от бул.”Гоце Делчев” надясно по бул.”България” и наляво по ул.”Тодор Каблешков” до жк "Гоце Делчев”.

Автобус 74 ще се движи по маршрут от бул.”Акад. Ив. Е. Гешов” по бул.”П. Ю. Тодоров”, надясно по бул.”Гоце Делчев”, наляво по бул.”България” и наляво по ул.”Тодор Каблешков” до жк "Гоце Делчев”.

Автобус 76 ще се движи по маршрут от бул.”България” наляво по бул.”П. Ю. Тодоров”, надясно по бул.”Гоце Делчев”, наляво по бул.”България” и наляво по ул.”Тодор Каблешков” до жк ”Гоце Делчев”.

Автобусите ще спират на всички съществуващи спирки в променения участък от маршрутите и на временни спирки – двупосочна на кръстовището ул.”Тодор Каблешков” и ул.”Костенски водопад” и еднопосочна на ул.”Тодор Каблешков” на 50 м след бул.”България” в посока крайната станция.

Натоварената столична улица “Костенски водопад” беше затворена за движение на 21 март заради повторно пропадане на пътното платно. Тогава Столичната община обеща ремонтът да приключи за 20 дни.

Ремонтът е за сметка на “ПСТ Холдинг”, контролирана от Васил Божков. Компанията направи десния перловски колектор, който се намира под злополучната улица. В началото на декември участък от “Костенски водопад” пропадна за първи път, малко преди да бъде пуснат в експлоатация. Причината беше авария на прилежащ стар клон на водопроводната мрежа, според съобщение на Министерството на околната среда, които са възложител на обекта.

Според “ПСТ Холдинг” за да не пропада улицата, е необходима подмяна на старите етернитови тръби, които избиват. Ако те не се подменят, улицата ще продължи да се нагъва, смятат от строителното дружество. От “Софийска вода” обаче твърдят, че тръбите им са в изправност.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?