Столичната улица ”Костенски водопад” се затваря за 20 дни заради ремонт

Столичната улица ”Костенски водопад” се затваря за 20 дни заради ремонт

Натоварената столична улица “Костенски водопад”, която пропадна повторно, се затваря за 20 дни заради ремонт, съобщи Столична община. Улицата е единствената връзка на живеещите в жк.”Гоце Делчев” с центъра на София.

От 8 часа на 21 март до 24 часа на 9 април се забранява влизането на автомобили и в звете посоки по ул. "Костенски водопад" в участъка между улиците "Георги Измирлиев" и "Тодор Каблешков".

Заради затварянето на улицата градският транспорт ще бъде с променен маршрут.

Тролейбусите по линия номер 8 ще се движат до обръщателното колело при Военно-медицинска академия. Автобусите по линиите с номера 73, 74 и 76 ще се движат по маршрут от бул. "България" по ул. "Тодор Каблешков" до жк. "Гоце Делчев" и обратно, се казва в съобщението на Столична община.

Улицата се затваря за движение по искане на строителя “ПСТ Холдинг”. Компанията контролирана от Васил Божков настояваше за това, за да се направи качествен ремонт и да няма повече пропадания. Столичната община обаче искаше да се затвори само едното платно, защото улицата е една от най-натоварените.

Ремонтът е за сметка на “ПСТ Холдинг”, защото е в гаранция. Компанията направи десния перловски колектор, който се намира под злополучната улица. В началото на декември участък от “Костенски водопад” пропадна за първи път, малко преди да бъде пуснат в експлоатация. Причината беше авария на прилежащ стар клон на водопроводната мрежа, според съобщение на Министерството на околната среда, които са възложител на обекта.

Според “ПСТ Холдинг” е необходима подмяна на старите етернитови тръби, които избиват. Ако те не се подменят улицата ще продължи да се нагъва, смятат от строителното дружество. От “Софийска вода” обаче твърдят, че тръбите им са в изправност.

Споделяне

Още от България