Столични квартали пак ще са без вода на 9 юли заради ремонти

Няколко столични квартала, сред които "Младост" и "Лозенец", ще останат без вода на 9 юли заради ремонти, съобщиха от "Софийска вода".

Водоподаването ще бъде спряно в жк. "Младост" бл. 29, бл. 29А, бл. 30А, Глобул на 9 юли от 10.00 до 18.00 часа заради реконструкция на водопровод с обща дължина 646 м. Ще бъде подменен съществуващ етернитов водопровод с диаметър 160 мм с нов от полиетилен с висока плътност и изграден нов от полиетилен с диаметър 110 мм в жк."Младост" 1 по ул. "Ак. Е. Павловски" от офис сграда "Глобул" до бл. 29.

Това ще подобри услугата "водоснабдяване" на 1774 души, се посочва в съобщението. От фирмата отново обещават, че "при необходимост от продължаване на работата повече от 12 часа ще бъдат осигурени водоноски пред бл. 29А в жк "Младост"".

От 00.00 до 04.00 часа на 9 юли ще бъде спряно водоподаването в част от кв. "Мирчо Драганов", кв. "Хладилника" и част от стопанската зона на кв. "Хладилника", заключена между бул. "Никола Й. Вапцаров", бул. "Черни връх", ул. "Филип Кутев", ул. "Сребърна", ул. "Люба Величкова" и ЕКСПО 2000. През това време ще бъдат направени тестове за нулево налягане.

Целта е да се установят водомерните зони, като с теста се доказват границите на зоните. Това ще подобри водоснабдяването на 1748 души, обясняват от "Софийска вода".

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: