Столичните данъчни рапортуват, че са хванали 442 млн. лв. укрити данъци и осигуровки

Укрити данъци и осигуровки за 441.5 млн. лева са извадили на светло инспекторите от НАП - София, съобщиха от столичната териториална дирекция на агенцията.

Това показват резултатите от приключили от началото на годината до края на април 1 797 ревизии. Над 80 процента от тях са приключили с допълнителни разкрития.

Близо 353 млн. лв. е неначисленият и невнесен ДДС. Установени и спрени са опити за теглене на данъчен кредит за 12 млн. лева.

Открити е недеклариран над 55 млн. лева корпоративен данък.

Недекларираните и невнесени доходни данъци са за 16 млн. лева. Ревизорите са засекли и над 4.5 млн. лева невнесени осигуровки.

Най-често задължения се крият в бранша търговия на едро, показват ревизионните доклади на столичните инспектори.

В друг от рисковите браншове - строителството, са приключили 288 ревизии. Предотвратени са щети за бюджета в размер на 117 млн. лева.

В друго съобщение териториалната дирекция на НАП в София обяви, че предлага на търг 1920 LCD телевизори SONY.

Приемниците са отнети в полза на държавата от столичната митница заради сериозни митнически нарушения. Конфискувани са на митническия пункт Калотина при опит да бъдат транзитно прекарани през страната от Турция за Словакия.

Обявените за продан телевизори са нови, 19", с дистанционни устройства, но се предлагат без сертификат за произход и качество.

Разделени са в 38 групи по 50 бройки и една група от 20 бройки. Кандидат-купувачите могат да участват за една или повече групи, но не и за единични бройки. Като отделна група се предлагат и 400 картонени кутии за телевизори с начална цена 810 лева.

Телевизорите се съхраняват в складовете на митническото управление "Калотина" и могат да бъдат огледани в работните дни от 4 до 6 юни 2012 година. Предложенията за участие в търга се подават също в посочения период в сградата на ТД на НАП - София, ул. "Аксаков" 21 или по пощата.

Началната тръжна цена за всяка отделна група е 10 500 лева. За групата от 20 бройки началната цена е 4200 лева. За да участват в търга купувачите трябва да преведат депозит в размер на 20 процента от обявената продажна цена на съответната група телевизори.

Ако един купувач участва за няколко групи, трябва да внесе депозит за всяка от тях поотделно. Всички постъпили предложения ще бъдат разгледани на 8 юни.

Споделяне

Още от Бизнес