Столичните общинари се събират извънредно в събота да обсъждат сигурността в града

Столичните общинари се събират извънредно в събота да обсъждат сигурността в града

Столичният общински съвет (СОС) се събира на извънредно заседание в събота с единствена тема за обсъждане - сигурността в града. Това съобщи председателят на съвета Елене Герджиков.

Целта е общинските съветници да получат информация за предприетите мерки за опазване на сигурността в столицата по време на протестите.

За изслушване по време на сесията ще бъдат поканени директорът на СДВР, началникът на Специализираните полицейски сили, областният управител на София град, началникът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", шефът на Бърза помощ, и.д. градският прокурор на София. Те ще бъдат помолени да изнесат доклади пред общинския съвет, а след като бъдат изслушани докладите им, общинските съветници ще имат възможност да зададат въпроси.

Заседанието е абсолютно необходимо заради случващото се в София през последния месец и половина. Липсва ни в момента всякаква информация, каза Герджиков.

На всички стана ясно, че случилото се през изминалата нощ по някакъв начин е било подготвено, павета и плочки са били изровени предварително, защото не могат да се махнат с голи ръце, коментира той издигането на барикадите през изминалата нощ.

Очаква се след като се запознаят с нужната им информация и получат отговор на въпросите си, общинските съветници да излязат с общо становище и евентуално да предложат и предприемат конкретни действия за подобряване и улесняване на работата на правоохранителните органи.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?