Столичните общинари си раздадоха звания

Членовете на Столичния общински съвет (СОС) гласуваха в четвъртък собственото си награждаване с почетния знак на София. Всички членове на градския парламент с малки изключения бяха включени в интегралната бюлетина, с която 55 съветника гласуваха сами за себе си удостояването със званието.

Преди това общинският съветник от ССД Милан Миланов постави въпроса дали е редно СОС сам да си присъжда подобни звания и поиска промяна в Правилника за отличията на Столичния общински съвет. В крайна сметка градският парламент не сметна за нужно да задълбава по този въпрос и гласува за почетния знак.

По правилник почетният знак на София се дава на всички столични кметове, както и на общинските съветници, които са изкарали поне един мандат в “ползотворна работа” в работата на СОС.

С решението си общинарите се самооцениха като полезни за града. От отличието не следват никакви привилегии. “Почетният знак се поставя отляво и се носи при всички традиционни и официални български празници, градски и национални тържества и ритуали”, пише още в нормативния документ.

Споделяне

Още от България