Столичните социалисти искали Нинова, Паргов или Паскалев за кандидат-кмет

Корнелия Нинова е сред най-харесваните  за кандидат-кмет на София от БСП Снимка: БГНЕС (архив)

Депутатът Корнелия Нинова, бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев и лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов са най-харесваните за кандидат за кмет на София. Това показват първоначалните данни от проучване на БСП - София, сред членове и симпатизанти, обяви на пресконференция в понеделник Паргов.

Социалистите в София решиха да номинират кмета си след допитване до активистите си и до момента са раздадени близо 12 000 анкети.

Корнелия Нинова вече заяви, че няма да се кандидатира за кмет на София, а Паргов твърди, че предпочита да се занимава с партийна работа. Вероятността и Паскалев да откаже номинацията също е много голяма, коментират запознати от "Позитано" 20.

Градската организация на БСП в София в понеделник подписа споразумение с движение "Модерна България" на бившия царист Борислав Цеков с цел партньорство за местния вот наесен. С движение "Модерна България" в рамките на последните 2 години столичните социалисти развиват редица инициативи, напомни Паргов. Ще търсим един по-широк партньорски формат отвъд "БСП - лява България" (форматът, в който БСП се яви на парламентарните избори), добави той.

Симпатизантите на БСП искали по-широка платформа за изборите в София. Паргов уточни, че БСП може да преразгледа позицията си спрямо АБВ, на които през януари категорично отказа сътрудничество на местните избори, след като стане ясно в края на април кой ще е лидер на партията и каква ще е позицията им относно управлението на държавата.

Социалистите ще търсят подкрепа за местните избори и от браншови организации. Акцент в работата им е гражданският контрол върху работата на институциите, каза Паргов. И посочи планираните мащабни ремонти в столицата, чието качество е занижено.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?