Столичните учители с 20 лв. за транспорт със задна дата

Да се увеличат заплатите на столичните учители със задна дата от 1 ноември с 20 лв., коитода покриват разходите им за транспорт, предлага кметът на София Бойко Борисов. това съобщи в неделя заместникът му Йорданка Фандъкова, която отговаря за образованието в Столична община.

Мотивът за допълнителното финансиране на столичните педагози е тревожната тенденция от липса на кадри и нуждата от тяхното стимулиране. Все повече софийски учители напускат детските градини и началните училища, каза Фандъкова.

За първи път тази година София отделя 60 млн. лв. за образование, съобщи още зам.-кметът.

В същото време управникът на столицата Бойко Борисов на кръгла маса по проблемите на висшето образование, организирана от партията му ГЕРБ, посочи, че управляващите нищо не правят за тази приоритетна област. п

Правителството ни учи на порочни практики с начина на разпределяне на бюджетния излишък, с който си купува следващите парламентарни избори. Определят нисък бюджет и висок излишък, който после разпределят между своите министри, фирми и кметове, без да правят нищо за приоритетни сфери в българското общество, сред които е и образованието, отбеляза Борисов. Той не пропусна възможността да изтъкне това като причина за задължителни предсрочни избори - "защото правителството за пореден път демонстрира наглост.

Споделяне

Още от България