Столичният инспекторат издирва и отстранява реклами от социализма

Проверка и установяване на останалата фасадна реклама от времето на социализма започва Столичният инспекторат, съобщи Иво Пенев - началник сектор "Контрол по рекламната дейност", цитиран в понеделник от БТА. Търсенето ще е основно в центъра на града, като се очаква такъв тип реклами да са около 50.

Те ще бъдат описани в доклад до направление "Архитектура и градоустройство", за да се определи начинът, по който ще се премахват. Според Пенев част от тези реклами вече са опасни, тъй като са и тежки и неподдържани от много време.

Започналата проверка за законността на цялата фасадна реклама вече е установила 127 незаконни фасадни реклами по пешеходната част на улица "Пиротска". Сто от тях са премахнати доброволно. За част от останалите фасадни реклами собствениците или наемателите на обектите са поискали допълнителна отсрочка, тъй като била необходима техника, с която да се демонтират. На другите, които не са спазили срока за доброволно премахване са съставени три акта и са наложени глоби за 300 лева.

Такава проверка се извършва и по пешеходната част на бул. "Витоша", след което инспекторите ще преминат към бул. "Патриарх Евтимий".

Освен това екипи на фирмите по почистването ще премахват налепените рекламни афиши по бул. "Сливница". Паралелно с това тече и установяването на фирмите, които са ги разлепяли на нерегламентираните места, както и установяването на квадратурата на незаконната реклама.

Инспекторите от Столичния инспекторат в 24-те района вече са извършили проверка за поставената незаконно реклама по дърветата в столицата. Предстои обобщаването на резултатите от нея, както и на вида на рекламните послания, забодени върху дърветата.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?