Столичният кмет иска междинно отчитане на сметките за парно

Столичният кмет иска междинно отчитане на сметките за парно

Столичният кмет Йорданка Фандъкова иска допълнително междинно отчитане на парното в средата на сезона. Това обяви тя при посещение в дом за възрастни хора в “Зона Б 5”.

 

Потреблението трябва да се отчита два пъти – веднъж в средата на сезона и веднъж в края за сметка на “Топлофикация София”, заяви Фандъкова. Според нея изкривяване в сметките ще има докато не отпадне прогнозното отчитане:

 

Кметът настоява за конкретни мерки за подобряване на работата на общинския монополист и топлинните счетоводители. Фандъкова иска топлинните счетоводители да уведомят клиентите си за прогнозните дялове, върху които ще им се изчислява сметката. Според нея това сега не се случва.

 

Всъщност в изпращаната от “Топлофикация София“ месечна сметка – на гърба, където е разбивката на потреблението, са посочени както прогнозните дялове за отопляемия имот по данни на съответния топлинен счетоводител, така и прогнозните кубици топла вода, върху които се начисляват съответните цени на топлоенергията. Фандъкова обаче явно не си е поглеждала гърба на сметката за парно.

 

Кметът очаква “Топлофикация София” да провери данните на топлинните счетоводители преди хората да са получили февруарските си сметки, за да не се стигне отново до неприятни изненади.

 

“Директорът на "Топлофикация" говори само за частична информираност на хората, аз такова нещо не мога да допусна”, заяви Фандъкова.

 

Кметът е изпратила доклада от проверката на "Топлофикация София" на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков с предложение да бъде сформирана работна група от общински съветници от всички политически сили, които да разгледат промени в дейността на компанията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?