Столичният кмет призова ДКЕВР да не вдига цената на водата в София

Столичният кмет призова ДКЕВР да не вдига цената на водата в София

Възражение срещу подаденото заявление от “Софийска вода“ за повишаване на цената на услугата по доставка, отвеждане и пречистване на питейната вода е внесла столичният кмет Йорданка Фандъкова в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

 

Концесионерът на столичната ВиК-мрежа и пречиствателните станции иска услугите му да поскъпнат с 14 на сто до 2 лв. при сегашна тарифа от 1.76 лв./куб. м. Това предложение бе внесено още през октомври, но регулаторът все още не го е разгледал.

 

Фандъкова сега е написала на ДКЕВР, че Столичната община възразява срещу повишение на цената на водата, тъй като дружеството разполага с достатъчно резерви, за да изпълни задълженията си по бизнес плана. Кметството е настояло още регулаторът да разгледа ефикасността, ефективността и икономичността на направените разходи от "Софийска вода" при утвърждаване цената на водата с цел нейното намаляване.

 

Кметът на София е поискала от ДКЕВР да направи съвместно със столичните общинари проверка на дейността на "Софийска вода".

Споделяне

Още по темата

Още от България