Столичният кмет призова ДКЕВР да не вдига цената на водата в София

Столичният кмет призова ДКЕВР да не вдига цената на водата в София

Възражение срещу подаденото заявление от “Софийска вода“ за повишаване на цената на услугата по доставка, отвеждане и пречистване на питейната вода е внесла столичният кмет Йорданка Фандъкова в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

 

Концесионерът на столичната ВиК-мрежа и пречиствателните станции иска услугите му да поскъпнат с 14 на сто до 2 лв. при сегашна тарифа от 1.76 лв./куб. м. Това предложение бе внесено още през октомври, но регулаторът все още не го е разгледал.

 

Фандъкова сега е написала на ДКЕВР, че Столичната община възразява срещу повишение на цената на водата, тъй като дружеството разполага с достатъчно резерви, за да изпълни задълженията си по бизнес плана. Кметството е настояло още регулаторът да разгледа ефикасността, ефективността и икономичността на направените разходи от "Софийска вода" при утвърждаване цената на водата с цел нейното намаляване.

 

Кметът на София е поискала от ДКЕВР да направи съвместно със столичните общинари проверка на дейността на "Софийска вода".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли поисканото от здравния министър затваряне на държавата?